مدیرکل پزشکی قانونی خوزستان در ایسنا:
بیشترین آمار غرقشدگی در کشور متعلق به خوزستان است
مدیرکل پزشکی قانونی خوزستان گفت: بر اساس آمار تلفات جادهای در سال 89، خوزستان نسبت به نرخ جمعیتی در رتبه 24 کشوری قرار دارد...
سیدفرزاد حسینی با حضور در تحریریه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان، اظهارکرد: بر خلاف تصور موجود مبنی بر زیاد بودن موارد نزاع در خوزستان، رتبه معاینات نزاع انجام شده در پزشکی قانونی خوزستان در مقایسه با استانهای دیگر در رتبه 27 کشوری است. این رتبه تنها مختص سالهای 88 و 89 نیست، بلکه در سال 85 استان خوزستان بیشترین میزان کاهش معاینات نزاع در کشور را داشته است.
وی افزود: از نظر اجتماعی، حس خشونت و پرخاشگری مانند هر حس دیگری در انسان وجود دارد؛ به مرور زمان و با توسعه شهرنشینی، این حس انسانها بیپاسخ میماند و به همین دلیل برخی افراد با مطالعه صفحه حوادث روزنامهها به احساس خشونت خود پاسخ میدهند.
حسینی تصریح کرد: مطالعه صفحه حوادث روزنامهها و تعریف کردن این حوادث برای دیگر افراد یکی از راههای ارضای حس خشونت در افراد است. معتقدم ضریب نفوذ و گردش اخبار حوادث در خوزستان بسیار زیاد است و افراد علاقه دارند این مطالب را برای هم تعریف کنند، همین موضوع موجب ایجاد حس عدم امنیت در خوزستان میشود و این تصور در افراد ایجاد شده که در خوزستان همیشه نزاع وجود دارد. رسانهها میتوانند در ایجاد احساس امنیت در خوزستان نقش موثری داشته باشند.
مدیرکل پزشکی قانونی خوزستان با بیان اینکه برخی مسائل، جزء لاینفک خوزستان هستند، خاطرنشان کرد: شرایط جغرافیایی موجود در استان موجب میشود شاهد وقوع برخی اتفاقات مانند غرقشدگی باشیم؛ بیشترین آمار غرقشدگی در کشور متعلق به خوزستان است.
وی ادامه داد: طولانیترین رودخانههای کشور در خوزستان جاری هستند و شرایط آب و هوایی استان هم موجب میشود تمایل افراد به شنا در رودخانهها و آبهای جاری افزایش یابد. شرایط فرهنگی و سلیقه شهروندان در خوزستان بیشتر به شنا در رودخانهها و آبهای جاری متمایل است، در نتیجه به همین نسبت، آمار غرقشدگی هم در این استان افزایش مییابد.
حسینی با بیان اینکه در سال گذشته 204 مورد غرقشدگی در آبهای خوزستان گزارش شده است، گفت: خوزستان در زمینه تعداد موارد غرقشدگی در کشور اول و با محاسبه نسبت جمعیتی، در رتبه دوم است.
مدیرکل پزشکی قانونی خوزستان افزود: در استانی مانند مازندران با وجود اینکه ساحلسازی انجام شده و محدودههای مشخصی برای شنا تعیین شده است، تعداد موارد غرقشدگی بسیار زیاد است، این در حالی است که به دلیل طولانی بودن رودخانههای خوزستان، نمیتوان همه سواحل رودخانهها را سالمسازی کرد.
وی تصریح کرد: فرهنگسازی و اطلاعرسانی رسانهها و پیشگیری از شنا در مکانها خطرناک، تنها راه کاهش آمار غرقشدگی در خوزستان است.
حسینی با بیان اینکه وقوع تصادفات جادهای، یکی از معضلات موجود در استان است، خاطرنشان کرد: در فروردینماه حجم بسیار زیادی از مسافران نوروزی به خوزستان سفر میکنند و بسیاری از آنها هم با جادههای استان آشنایی ندارند، همین موضوع موجب وقوع تصادف جادهای میشود؛ با این وجود، میزان تلفات جادهای در چهار ماهه نخست امسال 8 درصد کاهش داشته است.
وی درباره آمار برقگرفتگی در خوزستان گفت: در سهماهه نخست سال جاری تعداد تلفات ناشی از برقگرفتگی در خوزستان نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است. در سال گذشته 99 نفر به دلیل برقگرفتگی در خوزستان فوت کردند.
حسینی تاکید کرد: 15 خوزستانی در سهماهه نخست امسال به دلیل برقگرفتگی فوت کردهاند. برای بررسی و یافتن علت وقوع برقگرفتگی در استان و همچنین دلایل کاهش و یا افزایش آن در استان، نیازمند انجام پژوهشهای دانشگاهی هستیم و کارشناسان اجتماعی باید در این زمینه پژوهشهایی انجام دهند.
مدیر کل پزشکی قانونی خوزستان گفت: در سالیان گذشته ممکن بود که برخی وابستگان اجازه کالبد شکافی فرد فوت شده را نمیدانند اما امروزه در زمینه کالبد شکافی اجساد فوت شدهها مشکلی نداریم.
موضوع مطلب : پزشکی قانونی